Događanja

A+ A A-

Utorak za pričoljupce

Pričali Kata i ovog utorka rezerviranog samo za pričoljupce, priča priču o tome kako Kokoši ne kukuriču. Ostanite s nama i poslušajte :)

Radionica: Kako napraviti mirisnu svijeću

Kreativna radionica

Za radionicu je potrebno pripremiti:

  • stare svijeće
  • staklenka ili čaša
  • špaga ili fitilj iz svijeće
  • eterično ulje
  • pastele
  • štapić
  • nož
  • škare
  • lonac
  • ukrasne vrpce

Još samo jedan savjet za vas:
Kada se svijeća ohladi, primjetit ćete da se vosak malo udubio prema sredini svijeće, oko fitilja. Zato ponovo na laganoj vatri istopite još malo voska i dodajte u svijeću kako bi se to udubljenje ispunilo i ponovno pričekajte da se ohladi. I to je to, vaša svijeća je gotova. Još samo škarama odrežite fitilj na prikladnu visinu i uživajte u mirisu svijeće.

Obavijest o prestanku rada

Obavijest o prestanku rada
Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020.

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA „Ante Jagar“ NOVSKA SE ZATVARA ZA KORISNIKE NA ROK OD 30 DANA
(s mogućnošću produljenja roka).


U razdoblju kad je knjižnica zatvorena za korisnike
NE OBRAČUNAVA SE ZAKASNINA.

Izložba mini knjiga iz kolekcije obitelji Lončar

Zbirka raritetnih i minijaturnih knjiga iz obiteljske knjižnice Lončar predstavljena je 11. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska. Izložba minijaturnih knjiga, čije se dimenzije mjere u milimetrima i fasciniraju svojim formatom i izgledom, može se pogledati do 10. travnja 2020. Zbirka je nastala u razdoblju od 70-ih godina prošlog stoljeća pa do danas.

Fond zbirke od stotinjak knjiga sakupljan je diljem Europe, a javnosti je predstavljen na nekoliko izložbi i u medijima. Zbirka je artikulirana trodijelno: klasična i europska književnost, hrvatska književnost i stručna literatura.

Svaka knjiga ove zbirke ima posebnu vrijednost, a među njima se ističe formatom najmanja knjiga New Good Bible (40x30mm).
Izložbom mini knjiga ponosna vlasnica, profesorica Mirjana Lončar svakom posjetitelju prenosi poruku: „Sav život knjiga nam je bila izvor duhovnog bogatstva, trajna ljubav i pratilja naše dokolice. Bit ćemo sretni ako vas naše male knjige zadive i ispune radošću čitanja kao što ispunjavaju nas.“

Upute za korisnike i posjetitelje Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska tijekom trajanja opasnosti od zaraze koronavirusom

Poštovani,
na temelju preporuka Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Stožera civilne zaštite grada Novske otkazuju se svi programi (promocije, susreti, radionice, igraonice) u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska.

Knjižnica će zasad raditi prema uobičajenom radnom vremenu, a otvorena je za usluge posudbe i vraćanja knjiga.
Prostore čitaonice, igraonice i računala za korisnike, iz preventivnih razloga, nije moguće koristiti.

Svi programi Knjižnice do daljnjega su otkazani.

Moguće je posuditi 8 svezaka knjiga i 4 DVD-a.
Pozivamo vas na komunikaciju i produživanje roka posudbe telefonom 044/600-252, 091/1600-272 i emailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tehnološki Meetup u knjižnici

Uz dobru atmosferu, kvalitetno predavanje i pregršt dobrih pitanja i odgovora protekao je prvi tehnološki meetup u Novskoj u organizaciji tvrtke CROZ i GKČ „Ante Jagar“. Zbog odličnog interesa u planu su i drugi eventi slične tematike.
Tvrtku CROZ su predstavili Krešimir Musa, Petar Zrinšćak, Ivan Krnić i Vedrana Miholić.

Obavijest korisnicima o radnom vremenu tokom revizije

Poštovani korisnici Knjižnice, ovim Vas putem želimo izvijestiti o provođenju postupka revizije knjižničnog fonda od 20. siječnja do 8. veljače 2020. godine.

Za vrijeme trajanja postupka revizije, knjižnica će biti ZATVORENA za korisnike i neće biti moguća posudba knjižnične građe. Molimo Vas za strpljenje i razumijevanje.
Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem telefona i e-mail-a.

Promocija knjige "Svjedok vremena"

Predstavljanjem fotomonografije "Svjedok vremena - objektivom kroz Domovinski rat" Renata Branđolice obilježila se 20. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Knjigu su, uz izlaganje o značaju dr. Franje Tuđmana, predstavili dr.sc. Ante Nazor i dr.sc. Ana Holjevac Tuković iz Hrvatskog memorijalno dokumentracijskog centra Domovinskog rata.

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr