Publicistika

A+ A A-

Dorta Jagić: Prolazi i pukotine

Putopisno-memoarska proza nagrađivane pjesnikinje i spisateljice kojom su obuhvaćena njena pjesnička gostovanja na festivalima ili spisateljskim rezidencijama u Francuskoj, Turskoj, Poljskoj, Sloveniji, Istri, Irskoj, Grčkoj, Španjolskoj, Engleskoj, Makedoniji, Rumunjskoj, Austriji, Njemačkoj kao i njena privatna putovanja u strane zemlje i jadranske destinacije.

Svako je dijete darovito: Gerald Huether

Ova knjiga donosi dokaze zašto nam je nužna radikalna promjena u shvaćanju odgoja i škole: Naš zastarjeli školski sustav šteti djeci i cijeloj zajednici. Moramo prestati stvarati pritisak i stres već u djetinjstvu. Uostalom, neuroznanost odavno je dokazala: Svako je dijete darovito, a na nama je da to prepoznamo i djelujemo u skladu s tim.

Jesenji Valcer

Ovo je knjižica koju je autorica namijenila čitateljima srednje životne dobi kao pripremu za mirovinu i starenje, ali i mladima kojima će pomoći u razumijevanju starijih osoba iz svoje okoline. Psihološko starenje obrađeno je u nekoliko poglavlja, od pedesetih do osamdesetih i daljih godina života, a za svako razdoblje života ponuđeni su savjeti za lakše nošenje s promjenama u međuljudskim odnosima, za obogaćivanje života novim aktivnostima i interesima te pregled mogućih izvora zadovoljstva, radosti i sreće u starosti.

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr