Arhiva

A+ A A-

Bara Dodigović: Srce u ranama

16. studenog u Gradskoj knjižnici "Ante Jagar" Novska svoju zbirku pjesama "Srce u ranama" predstavila je pučka pjesnikinja Bara Dodigović.


Autorica u knjizi govori o svojim osjećajima, tuzi i boli za gubitkom najbližih u Domovinskom ratu.

"Svoje je osjećaje opisala iskreno, jednostavno, kao što su i teme o kojima je pisala", stoji u recenziji dr. sc. Oksane Timko Đitko, s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Knjigu je promovirao Joakim Puškaš, publicist i urednik, a Mira Pejaković, nastavnica hrvatskog jezika i književnosti, pročitala je više pjesama iz knjige. U programu je sudjelovao KUD "Šubić" i Matija Gašparović na gitari.


Zbirka pjesama "Srce u ranama" govori o temeljnim vrijednostima ljudskog života koje su bile pogažene u Domovinskom ratu. Suočena s prognanstvom iz rodnog sela, sa smrću sina, svekra i sumještana svoju bol pretače u pjesmu i tako nalazi izvor snage za daljnju borbu.
Knjiga je koncipirana tako da osim pjesama možemo vidjeti i ratne fotografije šireg novljanskog područja autora Željka Gašparovića - Gaše, također i kronološki slijed važnijih događaja u periodu od 31. srpnja 1991. do 20. rujna 1995. te niz dokumenata objavljenih u ratno vrijeme u tisku.

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr