Arhiva

A+ A A-

Promocija knjige "Jeste li jači od stresa?"

Predstavljanje knjige održat će se u ponedjeljak, 14. ožujka 2011. godine u 18:00h u prostorijama GKČ "Ante Jagar" Novska

 

WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) STRES NAZIVA "GLOBALNOM EPIDEMIJOM". Prema istraživanjima, procjenjuje se da je 70-90 % današnjih bolesti povezano sa stresom.
Prosječna dob infarkta i moždanog udara u Hrvatskoj je danas 36 godina.

Stres je neizbježan dio današnjeg ubrzanog načina života. Dobar, poticajan stres ravnoteža je između uzbuđenja i opuštanja koja vam pomaže da se koncentrirate, usmjerite i postignete ono to želite. Loš stres je neprestani stres i neprekidno uzbuđenje, nervoza, strah ili napetost. Kad loše njime upravljate i ignorirate ga, može biti ubojica.

Tako je prema istraživanjima pet vodećih uzroka smrti u SAD-u povezano sa stresom: bolesti srca, rak, plućne bolesti, ciroza jetre i samoubojstvo. U Hrvatskoj je slično - vodeći uzroci smrti su kardiovaskularne bolesti. Zasigurno da je stres glavni potpomaž�ući faktor.
Stres dolazi od načina razmišljanja, reagiranja, načina prehrane, previše ili premalo vježbanja, zagađenja iz okoliša...brojni su mogući uzroci. Knjiga ima holistički pristup i praktičan je priručnik iz kojega možete naučiti koliko razmišljanje i reagiranje utječe na razine stresa i obolijevanje, koja hrana povećava razine stresa i stvara kiselo stanje u organizmu (čime dovodi do bolesti), a koja hrana stvara lužnato stanje i doprinosi zdravlju; u kojoj je mjeri vježbanje važno (koliko doprinosi sagorijevanju nakupljenih hormona stresa).
Možete naučiti nešto potpuno novo za poboljšanje svoga zdravlja- kako pratiti pH vrijednost u tijelu da ne obolite od teških bolesti. Kad je pH vrijednost u tijelu previše kisela, pojavljuju se bolesti poput raka, šećerne bolesti, multiple skleroze i dr. Kad je pH vrijednost lužnata, bolesti poput raka ne mogu se pojaviti. Saznat ćete koji faktori utječu na pH vrijednosti i još mnogo toga... Živimo u vremenu straha - ali ovaj svijet nije opasno mjesto itd.
Kronični umor je danas vrlo često stanje kod ljudi, koji su mogući uzroci i koje promjene bi bilo dobro unijeti u svoj život.

Danas kod ljudi vlada epidemija straha, zabrinutosti, nesigurnosti - a sve to luči hormone stresa i stvara kiselost u organizmu i slabljenje imuniteta i sklonost oboljevanju. Naučite kako si pomoći...
U knjizi su također objašnjena razna psihička oboljenja posljedica stresa. Možete pročitati kako balansirati: um, tijelo, emocije i duh i mnogobrojne praktične savjete, od prehrane i raznih vježbi koje će vam pomoći da umanjite svakodnevni negativni stres.
Stres je tihi ubojica danšanjeg čovjeka i potrebno je naučiti nositi se s njim. O tome govori ova knjiga, a o tome ćemo govoriti i na predstavljanju knjige. Sudionici će aktivno sudjelovati: biti "testirani" koliko su u stresu i naučiti kako pravilno dublje disati. Pravilna oksigenacija (disanje) je jedan od preduvjeta za dobro zdravlje.

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr