Arhiva

A+ A A-

Projekt "Eko - slikopriče" povodom Dana planeta Zemlje

Svake godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje i na taj se dan sjetimo nešto reći, napisati ili pokrenuti neku akciju. Međutim, taj datum predstavlja odličan trenutak da se zapitamo kako na Zemlju utječu naša djela svih ostalih dana u godini?

 

Može li ta jedna gesta dobre volje koju ćemo učiniti postati naša rutina? Ove godine Dan planeta Zemlje održava se pod sloganom "Milijarda zelenih djela", čime se želi naglasiti važnost osobnog doprinosa svakog stanovnika Zemlje.

Naša knjižnica je ove godine osmislila projekt "EKO- SLIKOPRIČE", koji je ostvarila u suradnji s Osnovnom školom Novska. Tijekom travnja u goste su nam dolazili učenici 3. razreda s učiteljicom Đurđicom Italo te su kroz niz ekološko-kreativnih radionica sami osmislili priče, a zatim su ih svojim ilustracijama pretvorili u prekrasne i poučne eko-slikopriče. Djeca na redovnim kreativnim radionicama četvrtkom su se isto tako uključila u projekt osmišljavanjem i izradom svojih eko-slikopriča.

Dječje slikopriče prepune su jednostavnih i iskrenih misli, kao i savjeta o tome kako baš ti možeš učiniti promjene da naš planet postane još ljepši! I to svaki dan!

Eko-slikopriče ponosno smo izložili na štandu 18. travnja kada smo obilježili Dan planeta Zemlje na trgu ispred Knjižnice, kao i torbe od recikliranih vrećica, čestitke od recikliranog papira i pregršt drugih predmeta koje su izradila djeca na kreativnim radionicama u Knjižnici.

Dječji primjer nam je pokazao da se može utjecati na pozitivne promjene i donošenje odluka koje se tiču djelovanja i promicanja ekološke svijesti. Djeluj i ti svaki dan!

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr