Radionice

A+ A A-
Super User

Super User

Obavijest o prestanku rada

Obavijest o prestanku rada
Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020.

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA „Ante Jagar“ NOVSKA SE ZATVARA ZA KORISNIKE NA ROK OD 30 DANA
(s mogućnošću produljenja roka).


U razdoblju kad je knjižnica zatvorena za korisnike
NE OBRAČUNAVA SE ZAKASNINA.

Izložba mini knjiga iz kolekcije obitelji Lončar

Zbirka raritetnih i minijaturnih knjiga iz obiteljske knjižnice Lončar predstavljena je 11. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska. Izložba minijaturnih knjiga, čije se dimenzije mjere u milimetrima i fasciniraju svojim formatom i izgledom, može se pogledati do 10. travnja 2020. Zbirka je nastala u razdoblju od 70-ih godina prošlog stoljeća pa do danas.

Fond zbirke od stotinjak knjiga sakupljan je diljem Europe, a javnosti je predstavljen na nekoliko izložbi i u medijima. Zbirka je artikulirana trodijelno: klasična i europska književnost, hrvatska književnost i stručna literatura.

Svaka knjiga ove zbirke ima posebnu vrijednost, a među njima se ističe formatom najmanja knjiga New Good Bible (40x30mm).
Izložbom mini knjiga ponosna vlasnica, profesorica Mirjana Lončar svakom posjetitelju prenosi poruku: „Sav život knjiga nam je bila izvor duhovnog bogatstva, trajna ljubav i pratilja naše dokolice. Bit ćemo sretni ako vas naše male knjige zadive i ispune radošću čitanja kao što ispunjavaju nas.“

Upute za korisnike i posjetitelje Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska tijekom trajanja opasnosti od zaraze koronavirusom

Poštovani,
na temelju preporuka Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Stožera civilne zaštite grada Novske otkazuju se svi programi (promocije, susreti, radionice, igraonice) u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska.

Knjižnica će zasad raditi prema uobičajenom radnom vremenu, a otvorena je za usluge posudbe i vraćanja knjiga.
Prostore čitaonice, igraonice i računala za korisnike, iz preventivnih razloga, nije moguće koristiti.

Svi programi Knjižnice do daljnjega su otkazani.

Moguće je posuditi 8 svezaka knjiga i 4 DVD-a.
Pozivamo vas na komunikaciju i produživanje roka posudbe telefonom 044/600-252, 091/1600-272 i emailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pretplati se na ovaj RSS feed

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr