Radionice

A+ A A-

Šesti po redu "Miš u ruke"

Detalj sa informatičke radionice "Miš u ruke" fotografija: Marija Pejaković Detalj sa informatičke radionice "Miš u ruke"

Šesta po redu besplatna radionica za opismenjavanje umirovljenika i starijih od 50 godina "Miš u ruke" privedena je kraju.

Mnogo zainteresiranih polaznika podijeljeno je u nekoliko grupa te su se kroz praktične lekcije naučili koristiti operativnim sustavom Windows, alatom za pisanje MS Office Word, Internetom kroz pretraživače i tražilice te korištenje e-mail usluge koristeći pri tome Gmail aplikaciju.

Po početku radionice prije 4 godine pa do danas često su se mogli čuti komentari "moje dijete nema razumijevanja za mene", "živčani su, neće ništa pokazati" no smirenim tonom i čestim ponavljanjem naučenog polaznici su dobili elementarno znanje koje mogu primjeniti u svakodnevnom služenju računalom bilo to pretraživanje interneta, slanje elektroničke pošte, pisanje dopisa ili spremanje fotografija u za to predviđenu mapu.

Sljedeće radionice za zainteresirane polaznike se očekuju krajem 2014. i početkom 2015. godine kad ćemo pored postojeće radionice "Miš u ruke" obogatiti sadržaj koji će više biti prilagođen i usmjeren korisnicima koji dolaze sa predznanjem.

A evo što pišu o nama i u dnevnom tisku:

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 20 Lipanj 2014 08:48

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr