Događanja

A+ A A-

Izložba mini knjiga iz kolekcije obitelji Lončar

Zbirka raritetnih i minijaturnih knjiga iz obiteljske knjižnice Lončar predstavljena je 11. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska. Izložba minijaturnih knjiga, čije se dimenzije mjere u milimetrima i fasciniraju svojim formatom i izgledom, može se pogledati do 10. travnja 2020. Zbirka je nastala u razdoblju od 70-ih godina prošlog stoljeća pa do danas.

Fond zbirke od stotinjak knjiga sakupljan je diljem Europe, a javnosti je predstavljen na nekoliko izložbi i u medijima. Zbirka je artikulirana trodijelno: klasična i europska književnost, hrvatska književnost i stručna literatura.

Svaka knjiga ove zbirke ima posebnu vrijednost, a među njima se ističe formatom najmanja knjiga New Good Bible (40x30mm).
Izložbom mini knjiga ponosna vlasnica, profesorica Mirjana Lončar svakom posjetitelju prenosi poruku: „Sav život knjiga nam je bila izvor duhovnog bogatstva, trajna ljubav i pratilja naše dokolice. Bit ćemo sretni ako vas naše male knjige zadive i ispune radošću čitanja kao što ispunjavaju nas.“

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 16 Ožujak 2020 13:10

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr