Logo
Ispiši ovu stranicu

Svako je dijete darovito: Gerald Huether

Svako je dijete darovito: Gerald Huether

Ova knjiga donosi dokaze zašto nam je nužna radikalna promjena u shvaćanju odgoja i škole: Naš zastarjeli školski sustav šteti djeci i cijeloj zajednici. Moramo prestati stvarati pritisak i stres već u djetinjstvu. Uostalom, neuroznanost odavno je dokazala: Svako je dijete darovito, a na nama je da to prepoznamo i djelujemo u skladu s tim.

Tko želi postati liječnik, u našemu školskom sustavu mora biti dobar matematičar, ali ne i empatičan. Trenutačno poimanje darovitosti i "inteligencije" nije samo pogrešno već je i vrlo opasno.

Roditelji i škole doduše čine sve da bi poticali sposobnosti djece. Pa ipak, zato što nam se školski i obrazovni sustav opcenito temelji gotovo isključivo na prenošenju znanja i postignućima, proizvodimo odlične učenike i studente koji se u poslovnome svijetu pretvaraju u gubitnike. A na tom putu gubimo brojne neiskorištene i frustrirane talente. Vec predugo koračamo tom stranputicom.

Gerald Hüther i Uli Hauser opisuju koje su darovitosti urođene i kako se razvija dječji mozak. Pokazuju da naš odgoj te aspekte gotovo uopće ne uzima u obzir i zahtijevaju radikalnu promjenu stava kako bi sva djeca posve razvila svoje potencijale.

© GKČ "Ante Jagar" Novska || Sva prava zadržana