Logo
Ispiši ovu stranicu

Micro:bit STEM radionica

Detalj sa radionica programiranja Fotografija: Josip Fabijanić Detalj sa radionica programiranja

GKČ Ante Jagar organizira vrlo zanimljive STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) radionice za učenike osnovnoškolskog uzrasta. Radionice se baziraju uglavnom na programiranju malene pločice pod nazivom BBC Micro:bit.

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Pogledajte ovdje kako BBC micro:bit izgleda i na koje se sve načine može koristiti.

Programiranje je zbog Micro:bit-a i zbog programiranja prilagođenog djeci pomoću grafičkih blokova pojednostavljeno i djeca na prilično jednostavne načine upijaju gradivo igrajući se sa tom pločicom i koristeći je na razne načine. Stvaraju igrice, spajaju razne vrste senzora i istražuju svjetlost, toplinu, pokret, mogućnosti su ograničene jedino maštom djece.

Radionice su utorkom u 18 sati i srijedom u 10 sati, ovisno koju smjenu učenici imaju u školi.

Voditelj radionice je Fabijanić Josip, bacc.ing.inf.tech.

Copyright © GKČ "Ante Jagar" Novska
Web stranica knjiznica-novska.hr je u fazi testiranja. Zbog toga pojedini dijelovi stranice možda neće ispravno raditi. Molimo Vas za strpljenje dok se stranica ne dovrši.