O knjižnici

Utorak za pričoljupce

Namijenjen je djeci od 4 do 6 godina i održava se svakoga utorka u prostoru igraonice u dvije grupe. Prva grupa je od 17 do 18 sati a druga od 18 do 19 sati.

Povijesni temelji

Djelatnost čitaonice u Novskoj baštini se od 1876. godine kada se prvi put spominje u „Izvješću Matice hrvatske“ za tu godinu. Novljanska čitaonica ima svoj ogranak najprije u Lipovljanima, a kasnije i u Jasenovcu, Krapju i Rajiću.

Tko je bio Ante Jagar?

Svećenik, rođen u Novskoj 7. Studenog  1867, gdje je i umro 5. Listopada 1899. U 32. godini života bolujući od tuberkuloze.

Misija i Vizija

Misija - Gradska  knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska  kulturno je i informacijsko središte Grada Novske koje građanima osigurava pristup znanju, informacijama i kulturnim sadržajima za potrebe obrazovanja, stručnog i znanstvenog rada, cjeloživotnog učenja, informiranja, odlučivanja i razonode.

Javna nabava

Temeljem članka 13. Zakona o javnoj nabavi  („Narodne novine“ br. 90/11. 83/13, i 143/13.), javni naručitelj – Gradska knjižnica i čitaonica “Ante Jagar” Novska  u cilju sprječavanja sukoba interesa u postupcima javne nabave obavještava:

Pretplati se na ovaj RSS feed

Prijavite se za Newsletter knjižnice