O knjižnici

Micro:bit STEM radionica

GKČ Ante Jagar organizira vrlo zanimljive STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) radionice za učenike osnovnoškolskog uzrasta. Radionice se baziraju uglavnom na programiranju malene pločice pod nazivom BBC Micro:bit.

Povijesni temelji

Djelatnost čitaonice u Novskoj baštini se od 1876. godine kada se prvi put spominje u „Izvješću Matice hrvatske“ za tu godinu. Novljanska čitaonica ima svoj ogranak najprije u Lipovljanima, a kasnije i u Jasenovcu, Krapju i Rajiću.

Tko je bio Ante Jagar?

Svećenik, rođen u Novskoj 7. Studenog  1867, gdje je i umro 5. Listopada 1899. U 32. godini života bolujući od tuberkuloze.

Misija i Vizija

Misija - Gradska  knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska  kulturno je i informacijsko središte Grada Novske koje građanima osigurava pristup znanju, informacijama i kulturnim sadržajima za potrebe obrazovanja, stručnog i znanstvenog rada, cjeloživotnog učenja, informiranja, odlučivanja i razonode.

Javna nabava

Temeljem članka 13. Zakona o javnoj nabavi  („Narodne novine“ br. 90/11. 83/13, i 143/13.), javni naručitelj – Gradska knjižnica i čitaonica “Ante Jagar” Novska  u cilju sprječavanja sukoba interesa u postupcima javne nabave obavještava:

Pretplati se na ovaj RSS feed

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr